Tammenkolon Greta

ER40446/15
Parsonrussellinterrieri, narttu
valkoinen mustin merkein
s. 31.5.2015, FI
säkä 33cm, rinta 43 cm

kasvattaja Hanna Räty, kennel Tammenkolon

ER40446/15
Parson Russell Terrier, bitch
white with black markings
DOB 31.5.2015, FI
height 33cm, chest 43 cm

breeder Hanna Räty, kennel Tammenkolon

Kerttu tuli meille vähän vahingossa. Kyselin Hannalta yhden toisen pennun tulevaisuuden suunnitelmia ja hän tarjosi vaihtoehtoisesti 5kk:n ikäistä narttua joka etsi uutta kotia. Olin siitäkin pentueesta tietoinen, mutta ohitin koko pennun; en ole koskaan suunnitellut metsästäväni aktiivisesti ja kaupungissa kotikoirana menee tuplakäyttövalio-vanhempien pentu hukkaan. Kerttu oli kuitenkin söpön näköinen kuvissa ja lähdin lopulta hakemaan sen kahden tunnin varoitusajalla hoitokodista meille.
Kerttu pikku kettunen, elohiiri, duracell-pupu. Jos Hugo oli vilkas, Kerttu oli nuorena ihan omissa sfääreissään. Se pinkoo menemään ihan täysii. Herttainen luonnonlapsi, jota ei maailman murheet paina. Rakastaa kaikkia ja kaikkea. Raivostuttavan osallistuva ja ehkä vähän omapäinenkin. Varastaa sydämiä ja kaiken mikä mahtuu suuhun. Sinkoaa täyteen laukkaan nanosekunnissa ja tulee lällättelemään metrin päähän saalinsa kanssa. Kaikesta huolimatta erittäin fiksu ja miellyttämisenhaluinen koira, jonka kanssa on kiva harrastaa. Pysyy vapaana lähellä ja kulkee hihnassakin kiltisti. 🙂

Kertun kanssa käymme pääasiassa metsällä. Heti ensimmäisellä reissulla 1,5-vuotiaana se sai saaliksi mäyrän. Keinoluolilla käytiin alle 2-vuotiaana KVA-L -tuloksen verran, joista viimeiset kolme koetta täysin pistein. Osoittanut lisäksi luonnollista lahjakkuutta sekä vesiriistan että jäljestämisen osalta. Vesiriistassa Kerttu on kilpaillut jonkin verran ilman mainittavaa menestystä, mutta se on jäljittänyt onnistuneesti useita loukkaantuneita eläimiä.

Metsästyksessä Kertun vahvuuksia on erinomainen haku ja kyky löytää riista nopeasti haastavistakin luolastoista. Työskennellyt pääasiassa mäyrällä, jota haukkuu järkevästi. Kaivaa myös tulpat auki. Kerttua ei haittaa vesi luolastossa, se on usemman kerran löytänyt supeja ”vesilukkojen” takaa. Sitkeä koira, joka ei turhia ravaile ulkona – eikä tule myöskään pyynnöstä pois..

Kausien 2017-2020 aikana Kertulle on saatu reilu 60 mäyrää, lähes samanverran supikoiria ja muutama kettu. Joulukuussa 2018 se teki peräkkäisinä päivinä metsästyskokeet maapesissä mäyrällä. 100 mäyrän raja meni rikki alkukaudesta 2021. Nykyään Kekkuli on jo osa-aikaeläkkeellä.

Metsästyskauden ulkopuolella repertuaariin kuuluu ”mielenvirkistykseksi” agilityä, uimista ja kotitokoilua.

Summary in English:
Best what you can get. <3 Lively lovely heartbreaker. We do water retrieving and hunting, sometimes also obedience, agility & tracking. Works very well on badger, fox and raccoon dog. Extremely social and loves everyone. Totally gunproof. Both parents and all grand-parents are used in hunting. Kerttu has left excellent working motivation also to her offspring – first puppy got her first quarry at age of 10 months!
Kerttu is Finnish working (fox, artificial den) and hunting champion (natural cave, badger). She has excellent working motivation and she can be underground for hours. We have dug more than 200 quarries for her, mostly badgers.  

Käyttö- ja metsästyskokeet / Working & hunting tests

FI KVA-M / FI WCH-(H)
2x LUME1 (koeselostukset)

FI KVA-L / FI WCH(-C)
1x A50 (koeselostus)
2x B44 (koeselostukset)
2x C38 (koeselostukset)

Vesiriista / Water quarry test
1x VERI2 (koeselostus)
1x VERI0

Luonnetesti / Character test:
LTE 140 +++ laukausvarma / gunproof (pistejakauma)

Jälkeläiset / Offspring
1. Tammenkolon P-litter (1+1), s. 28.1.2017, i. Cant vom Mädlesstein

2. Rhosgobel 1-pentue (3+0), s. 19.5.2019, i. Chief Curby Anything Goes

3. Rhosgobel 2-pentue (2+1), s. 14.6.2020, i. Django’s Unchained Columbo

4. Rhosgobel Trance-litter (1+2), s. 10.2.203, i. Tammenkolon Ysimillinen

Terveys / Health results:
silmät / eyes: terveet / clear (2021)
sydän / heart: terve / clear
polvet / patella: 0/0
lonkat / hips: B/B
kyynärät / elbows: 0/1
selkä / back: LTV4 (L6), VA0, SP0

LOA: terve / clear
SCA: terve / clear
PLL: terve / clear
JBD: terve / clear
DM: terve / clear
D locus: D/D (ei kanna haalennusgeeniä / doesn’t carry dilution gene)

Leikkaava purenta, kaikki hampaat / Scissor bite, full dentition
– Tapaturmaisesti irronnut etuhampaita ja P3-hammas / missing I-teeth & P3 due accident

MYDOGDNA PASSPORT