2. pentue

PARAISTEN SAARET (2+1)
s.14.6.2020
Django’s Unchained Columbo – Tammenkolon Greta

Pentue on geneettisesti terve PLL/SCA/LOA/HUU/JBD/DM
The litter is clear by parentage from PLL/SCA/LOA/HUU/JBD/DM
D dilution D/D, B dilution B/B

Instagramissa #KerttuMaltti ja blogissa #KerttuMaltti


Rhosgobel Jurmo ”Vili”
tricolor, uros
BAER: +/+
Kivekset / testicles ok / castrated
Purenta ok / bite ok

Ääniarka
Asuu Lohjalla / Lives in Lohja
Vili Instagramissa


Rhosgobel Attu ”Attu”
tricolor, uros
BAER: +/+
Kivekset / testicles ok
Purenta ok / full bite
sydän ok, polvet 0/0
shows: H / G
Asuu Helsingissä / Lives in Helsinki
Attu Instagramissa


Rhosgobel Gullkrona ”Kirppu”
tricolor, narttu
BAER: +/+
Puuttuu 2x P1 / Missing 2 P1 teeth
luusto: LTV0 A/A 0/0
silmät: ok, polvet 2/2
shows: H / G
Asuu Hollolassa / Lives in Hollola

Django’s Unchained Columbo eli Maltti on 2-vuotias tuontiurokseni Itävallasta. Se on kaunis kuin karkki mutta kasvoi hieman liian suureksi odotusarvoon nähden. Sen vanhemmat on 32cm ja 34cm mutta Maltti venytti sorjat säärensä 40 senttiseksi asti. Se on naisenkin spannattavissa ja mahtuu kulkemaan luolissa.

Maltti on silmä- ja polvitarkastettu sekä geenitestattu kaikilta osa-alueilta terveeksi. Kunhan korona helpottaa, se menee myös luustokuviin.

Luonteeltaan Maltti on eläväinen, erittäin avoin ja ystävällinen. Maltti muutti uuteen kotiin syksyllä 2019 ja se sopeutui hyvin lenkkikaveriksi Turun keskustaan. Se jatkaa kuitenkin kanssamme metsästystä myös tulevilla kausilla.

Metsästysreissuilla Maltti on ollut mukana pienestä pitäen ja ensimmäinen supikoira sille saatiin 9kk vanhana. Sen kaikki saaliit on saatu eri kokoisista maapesistä, joissa on nähnyt myös hakua. Kausi 2019-2020 meni valitettavasti penkin alle, sillä ne kerrat kun oli mukana, luolastot olivat tyhjiä. Maltti toivottavasti suorittaa metsästyskokeet kaudella 2020-2021.

Näyttelyissä Maltti on käynyt erittäin vähän, mutta sillä on yksi juniorisert (VSP, ROP JUN) ja kaksi paras pentu-palkintoa. Sen iso koko on suurin miinus, muuten pidän siitä ulkomuodollisesti erittäin paljon. Sillä on vahva, rotutyypillinen pää, upea pigmentti ja vahva luusto.

Maltin isä Lyndon Legend ”Sean” syttyi melko myöhään riistalle, mutta syksyllä 2019, 3-vuotiaana se kävi kahdessa unkarilaisessa kettukokeessa täysin pistein ja käyttösertien arvoisesti. Olen nähnyt Seanin Itävallassa ja se on poikansa kanssa kovin samanlainen, iloinen sähikäinen. Seanin veli Ben asuu Suomessa ja olen tavannut sen sekä Italiassa että aikuisena täällä. Se on myös erittäin hyväluonteinen, pieni uros. Sean metsästää kettuja sekä toimii kaurisajoissa. Sen kanssa voi metsästää myös porukassa.

Seanin vanhemmat polveutuvat maineikkaan Foxwarren-kennelin koirista. Eddie Chapman metsästi niillä Englannissa ja yhä edelleen monen parson- tai working jack russell-kasvattajan koirat polveutuvat näistä yksilöistä.

Maltin emä An Airtight Alibi Anything Goes ”Lottie” on valloittava pieni narttu, joka on sitkeä riistalla. Se asuu tyttärensä (Maltin sisko) kanssa ihanalla maatilalla eteläisessä Itävallassa ja toimii siellä hyvällä menestyksellä sekä luola- että kauriskoirana. Lottie on menestynyt näyttelyissä erinomaisesti ollen kansainvälinen muotovalio (CIB). Sillä on myös käyttösertejä ja se rakastaa uimista. Lottien tavatessani minulla tuli siitä mieleen Kerttu. Se on hyvin tasapainoinen ja avoin. Olen nähnyt myös Maltin Cosma-siskon ja se oli hyvin paljolti veljensä kaltainen, joskin kooltaan kompakti 32cm.

Maltin emänisä Sidney Poitier vom Mahdenwald ”Rocky” on Itävallan muotovalio sekä Unkarin käyttövalio. Sille on saatu vuosien varrella runsaasti riistaa niin maan alta kuin maan päältä. Se on omistajansa luottopakki mäyränmetsästyksessä. Rocky on jo vanhempi uros, joka polveutuu saksalaisista metsästysparsoneista. Se tulee erinomaisesti toimeen sekalaumassa ja viihtyi meidänkin seurassamme omistajan luona vieraillessamme.

Maltin emänemä Candy von Valentino Rossi ”Emmi” on jättänyt toimivia metsästyskoiria ja se itsekin on suorittanut hyviä töitä metsällä. Emmi polveutuu vanhoista eurooppalaisista parsonlinjoista ja se on jättänyt kaunista ilmettään jälkeläisiinsä.