Pentuja / Puppies

Kaikki pennut sirutetaan ja rekisteröidään. Jalostukseen käytettävät koirat ovat terveystutkittu vähintään rodulle ominaisten sairauksien osalta, ne toimivat aktiivisessa metsästyskäytössä sekä ne ovat luonteeltaan ehdottoman vahvahermoisia ja sosiaalisia. Roduista kiinnostuneet ja pennunkatselijat ovat aina tervetulleita tutustumaan koiriimme ja keskustelemaan lisää. 🙂 Meillä syntyy pentueita vain oman tarpeen mukaan, ei siis edes vuosittain. Huomaathan että kaikki pennut myydään ensisijaisesti metsästäviin koteihin! Toivon että pennusta kiinnostuneet tulevat katsomaan vähintään emää myös metsästystilanteessa.

Pennut kasvavat ensimmäiset viikot rauhallisessa tilassa, jonka jälkeen niiden reviiri laajenee pikkuhiljaa koko asunnon kattavaksi. Sään salliessa ensimmäinen ulkoilu tapahtuu kolmen viikon iässä ja sen jälkeen käymme pihalla mahdollisimman usein. Pennut tottuvat myös autoiluun, lapsiin, erilaisiin pintoihin sekä muihin koiriin.

Toivon että kaikki kasvattini vähintään silmä- ja polvitarkastetaan 2-3 vuoden iässä. Toivoisin myös kiinnostusta luuston kuvaukseen. Näin saat faktaa koirasi terveydestä sekä autat myös rodun terveystilanteen kartoittamisessa. Itse tarkastutan myös lemmikki-statuksella kulkevat koirani, hiukan alle satanen on vain pieni kuluerä koko koiran ylläpidossa.

Mikäli kotona ei ole pennun paikkaa vapaana, pyrin sijoittamaan joka pentueesta yhden pennun Etelä-Suomen alueelle. Aiempaa koirakokemusta ei tarvitse olla, mutta arvostan maalaisjärkeä sekä kiinnostusta metsästykseen. Kaikki myynti- ja sijoitussopimukset tehdään Kennelliiton lomakkeille ja niihin tulee lisäehto liittyen metsästyskäyttöön ja -kokeisiin.

Ota yhteyttä mieluiten sähköpostitse rhosgobels@gmail.com tai puhelimitse (myös whatsapp) Jaana / 0505755673 tai Oskari / 0403261450. Pentua kysellessä liitäthän mukaan esittelyn itsestäsi.

Please notice that all puppies are for sale only for the hunters. We don’t breed for the shows or pets, we expect hunting use. If you are interest in our incoming litters, don’t hesitate to contact us via e-mail (rhosgobels@gmail.com) or by phone (+358505755673/whatsapp).

Suunnitteilla / Planned litters

Parsonrussellinterrierit / Parson Russell Terriers

suunnitellut pentueet:
Tammenkolon Gunilla (12/2021, uros valittu)
– vain metsästävään kotiin

Tammenkolon Greta (03/2022, uros alustavasti valittu)
– vain metsästävään kotiin

Rhosgobel Bona Fide (kevät 2023)

Rhosgobel Gullkrona (kevät 2024)

We might have next hunting parson litter in winter 2021-2022

Saksanmetsästysterrierit / Deutscher Jagdterriers

suunniteltu pentue:
Cezar vom Rexon Forst – Tira z Jedlové (kevät 2022)

Toinen pentue suunniteltu alustavasti syksylle 2022

Two litters are planned for the year 2022:
Q2 Cezar vom Rexon Forst – Tira z Jedlové
Q3 TBA

Sijoituskotia etsii

Etsimme ajoittain ulkomailta Suomeen saapuville parson- tai sakupennuille aktiivisia sijoituskoteja. Sakuille aktiivinen metsästyskäyttö on ehdoton, ja parsonitkin haluamme nähdä metsällä ennen jatkojalostusta.