3. Pentue

Latinalaiset (2+2)
s. 16.7.2020
Tallitontun Iivana – Tammenkolon Gunilla

Pentue on PLL clear, muuten testattava ennen jalostuskäyttöä
Litter is PLL clear

Instagramissa #milomiina ja blogissa #MiloMiina

Rhosgobel Bona Fide ”Myy”
musta-valkoinen, broken turkki
narttu
BAER: +/+
PLL, SCA, LOA, DM, JBD clear
sijoituksessa Eurassa / co-owned
Omat sivut

Rhosgobel Tabula Rasa ”Coco”
musta-valkoinen, sileä turkki
narttu
BAER: +/+
Asuu Helsingissä / Lives in Helsinki

Rhosgobel Magnum Opus ”Alpo”
ruskea-valkoinen, broken-turkki
uros, n. 38cm
BAER: +/+
Kivekset / testicles ok
Saksipurenta, kaikki hampaat / full scissors bite
Asuu sijoituksessa Kaarinassa / co-owned, lives near Turku

Rhosgobel Semper Primus ”Väinö”
musta-valkoinen, broken turkki
uros, n. 35cm
BAER: +/+
Kivekset / testicles ok
Häntämutka / Kinked tail
Virheellinen purenta, kaikki hampaat / false bite, full teeth
Asuu Turussa / Lives in Turku

Pentueessa oli myös kolmas narttupentu, joka lopetettiin 1vrk:n ikäisenä

Pentueen isäksi on suunniteltu jo veteraani-ikäistä urosta Tallitontun Iivanaa. ”Milo” on silmätarkastettu terveeksi 12/2019 ja polvet 0/0 8-vuotiaana. Se on geenitestien perusteella terve PLL. Milolla on yksi aiempi pentue, jossa on sekä näyttelyissä että käyttökokeissa meritoituneita jälkeläisiä. Se on toiminut erinomaisesti myös emänisänä.

Milo on luonteeltaan erittäin avoin, hyväntuulinen ja sosiaalinen. Olen tavannut sen ensi kerran v. 2010 näyttelyissä ja uudelleen syksyllä 2016 kun mietin sitä Kertulle. Nyt Miinan omistaja Sari ehdotti urosta omalle koiralleen ja suostuin mielihyvin. Milon toivon parantavan turkin laatua sekä tuomaan hieman rauhallisempaa luonnetta pentuihin. Tämän esittelytekstin kuvat on otettu koiran ollessa 8-vuotias.

Milolla on helppohoitoinen, lähes sileä turkki ja mukavasti pigmenttia. Sen sukutaulu on yhdistelmä perinteistä englantilaista Foxwarren-linjaa että saksalais-amerikkalaisia koiria.

Sen miinuspuolena on suurehko koko (39cm), joka on vaikeuttanut keinoluolastossa kulkemista. Se on kuitenkin vahvasti riistaviettinen. Milo on korkeahkosta iästään (12-v.) huolimatta erinomaisessa kunnossa ja kaikinpuolin terve.

Pentueen emä Tammenkolon Gunilla ”Miina” on meidän Kertun pentuesisko. Miina on kaksoivalio käyttökokeista ja muotovalio Suomesta ja Virosta. Miina on luustokuvattu terveeksi (A/A, 0/0, LTV1/SP0/VA0) ja silmä- (10/2019) sekä polvitarkastettu (07/2017). Miina on myös terve PLL, LOA, HUU, JBD ja SCA osalta, mutta DM kantaja. Siltä puuttuu muutama P-hammas, muuten purenta on oikea. Kooltaan Miina on kompakti 34cm.

Miina on pärjännyt näyttelyissä erinomaisesti. Se saavutti sertit sekä Suomen että Viron valioarvoa varten helposti ja onpa se ollut myös rodun erikoisnäyttelyissä paras käyttökoiranarttu sekä paras nartttu 2!

Miinalla on yksi aiempi Tammenkolon- pentue (i. Bixit’s MacAllan), jossa on hyvin toimivia pentuja, jotka ovat pärjänneet myös metsästyskokeissa.

Miinan olen nähnyt säännöllisesti puoli vuotiaasta eteenpäin. Se on siskoaan dominoivampi ja eloisampi, joskin ihmisiä kohtaan hieman varautuneempi. Se on kuitenkin aina ollut ystävällinen ja mukava käsitellä. Se toimii hyvin luolakoirana ja on valonnopea agilityradoilla. Miinalla on myös mejä-kokeista ykköstulos, mutta se vaihtaa lehmänveren helposti tuoreempaan riistajälkeen. Miina tulee hyvin toimeen laumassa, eikä sillä ole ollut ongelmia meidänkään koirien kanssa näyttely- tai kyläilyreissuilla