5. pentue

Yhdistelmän molemmat vanhemmat ovat tuontikoiria. Valitettavasti niiltä on typistetty hännät, joten emme saa hankittua niille kotimaisia käyttö- ja näyttelytuloksia. Molempia koiria voi tulla katsomaan metsästystilanteessa tai kysyä niistä lisätietoa.

CEZAR VOM REXON FORSTTIRA Z JEDLOVÉ
39cm, black&tan
*03/2019
docked tail

PLL: clear / terve
Ei kanna ruskean geeniä / doesn’t carry brown gene
35cm, black&tan
*04/2020
docked tail

PLL: 2021
Näyttelyt / dog shows: SERT, VSP / CAC, BOS

Uros Cezar vom Rexon Forst, eli Morkkis asuu meillä kotona. Se on helppo kotikoira, joka tulee erinomaisesti toimeen laumamme muiden jäsenten kanssa. Omia narttuja se kunnioittaa, eikä ole ensimmäisenä haastamassa riitaa vieraiden kanssa. Morkkis on säkäkorkeudeltaan 39cm, rinnanympärykseltään n. 50cm ja karvaltaan puolikarkea black & tan. Se on geenitestattu, eikä kanna b/b-ruskeaa, eli siitä ei voi syntyä ruskea-tan pentuja. Se on PLL (linssiluksaatio) suhteen clear / terve. DM-kantaja. Se ei myöskään kanna takakannusgeeniä. Silmät ovat tarkastettu yhtä pientä ripseä lukuunottamatta terveiksi, tästä merkintä distichiasis: lievä.

Morkkista on käytetty pääasiassa luolakoirana. Se ei turhia mekasta metsästyspaikalle siirtyessä, hakee alla hyvin ja rauhallisesti. Sen työskentelytapa on melko reipasotteinen, ja siksi sitä ei ole ensimmäisen kauden jälkeen päästetty mäyrälle. Morkkis toimii erinomaisesti kallionkoloissa ja tekee töitä ohjaajalle. Se ajaa myös sorkkaa, mutta vaatisi vielä kokemusta lajissa. Vesi elementtinä ei ole ongelma, sen enempää töissä kuin vapaallakaan.

Morkkiksella on varsin kiva rakenne, ja se onkin palkittu ensimmäisessä – ja ainoassa – näyttelyssään SERTillä sekä VSP-ruusukkeella.

Tira z Jedlové eli Aija on pienehkö, 35cm narttu Tsekeistä. Se on ollut pienestä pitäen erittäin rauhallinen ja helppo arkielämässä. Se tulee hyvin juttuun lapsiperheen arjessa kotilaumansa kanssa.

Sillä on täysi purenta, erinomainen nartun pää ja tasapainoinen rakenne.

Aija on luolametsästyksen saralta varhaissyttyinen, ja sen kanssa saatiinkin ensimmäisellä kaudella rutkasti niin supeja, kettuja kuin mäyriäkin. Sorkallakin se on käynyt tutustumassa työelämään.

Aija tullaan testaamaan vuoden 2021 aikana kattavasti MyDogDNA-testipaneelilla sekä silmä-, sydän- ja polvitarkastamaan virallisesti ennen astutusta.