5. pentue (Aija + Morkkis)

Yhdistelmän molemmat vanhemmat ovat tuontikoiria. Valitettavasti niiltä on typistetty hännät, joten emme saa hankittua niille kotimaisia käyttö- ja näyttelytuloksia. Molempia koiria voi tulla katsomaan metsästystilanteessa tai kysyä niistä lisätietoa.

CEZAR VOM REXON FORSTTIRA Z JEDLOVÉ
39cm, black&tan
*03/2019
typistetty häntä / docked tail

silmät terveet / clear, polvet 0/0
PLL: terve / clear
EIMM: terve / clear
Ei kanna ruskean geeniä / doesn’t carry brown gene
34cm, black&tan
*04/2020
typistetty häntä / docked tail

silmät terveet / clear, polvet 0/0
PLL: terve / clear
EIMM: terve / clear
Ei kanna ruskean geeniä / doesn’t carry brown gene

Uros Cezar vom Rexon Forst, eli Morkkis asuu meillä kotona. Se on helppo kotikoira, joka tulee erinomaisesti toimeen laumamme muiden jäsenten kanssa. Omia narttuja se kunnioittaa, eikä ole ensimmäisenä haastamassa riitaa vieraiden kanssa. Morkkis on säkäkorkeudeltaan 39cm, rinnanympärykseltään n. 50cm ja karvaltaan puolikarkea black & tan. Se on geenitestattu, eikä kanna ruskeaa (b lokus: B/B), eli siitä ei voi syntyä ruskea-tan pentuja. Se on PLL (linssiluksaatio) ja EIMM (myopatia) suhteen clear / terve. DM-kantaja. Se ei myöskään kanna takakannusgeeniä. Silmät ovat tarkastettu 2020 ja 2021 yhtä pientä ripseä lukuunottamatta terveiksi, tästä merkintä distichiasis: lievä. Myös polvet ovat priimaa 0/0.

Morkkista on käytetty pääasiassa luolakoirana. Se ei turhia mekasta metsästyspaikalle siirtyessä, hakee alla hyvin ja rauhallisesti. Sen työskentelytapa on melko reipasotteinen, ja siksi sitä ei ole ensimmäisen kauden jälkeen päästetty mäyrälle. Morkkis toimii erinomaisesti myös kallionkoloissa ja tekee töitä ohjaajalle. Se ajaa myös sorkkaa, mutta vaatisi vielä kokemusta lajissa. Vesi elementtinä ei ole ongelma, sen enempää töissä kuin vapaallakaan.

Morkkiksella on varsin tasapainoinen rakenne, ja se onkin palkittu ensimmäisessä – ja ainoassa – näyttelyssään SERTillä sekä VSP-ruusukkeella.

Tira z Jedlové eli Aija on pienehkö narttu Tsekeistä. Se on ollut pienestä pitäen erittäin rauhallinen ja helppo arkielämässä. Se tulee hyvin juttuun lapsiperheen arjessa kotilaumansa kanssa. Aija on luolametsästyksen saralta varhaissyttyinen, ja sen kanssa saatiinkin ensimmäisellä kaudella rutkasti niin supeja, kettuja kuin mäyriäkin. Sorkallakin se on käynyt tutustumassa työelämään.

Aija on geenitestattu sekä rodun yleisimpien sairauksien (EIMM & PLL) kohdalla terveeksi että väritestattu B/B-ruskeaksi, eli se ei voi saada ruskea-tan-jälkeläisiä. Aija on silmä- ja polvitarkastettu terveeksi elokuussa 2021.

Pennut myydään vain aktiivisesti luolametsästäviin koteihin. Juoksuja odotetaan maaliskuulle 2022.