1. pentue

AUSTRIAN ALPS (3+0)
s. 19.5.2019
Chief Curby Anything Goes – Tammenkolon Greta

Pentue on metsästyskäyttöön suunniteltu.
This litter is planned for hunting purposes.

Pentue on geneettisesti terve SCA/LOA/PLL/HUU/JBD/DM
Litter is genetically clear from SCA/LOA/PLL/HUU/JBD/DM

Instagramissa hashtag #kerttucurby ja blogissa #KerttuCurby

Rhosgobel Wildspitze ”Rolle”
valkoinen-musta
BAER: +/+
kivekset ok / testicles ok
täysi purenta / full bite
Asuu Turun lähellä / lives near Turku

Rhosgobel Hochwilde ”Nandor”
tricolor
BAER: +/+
kivekset ok
täysi purenta / full bite
Asuu Ahvenanmaalla / Lives in Åland 

Rhosgobel Eisenhut ”Urpo”
tricolor
BAER: +/+
kivekset ok
täysi purenta / full bite
sijoituksessa / co-owned, lives near Turku

Pentueessa oli myös kaksi urospentua, jotka kuolivat 5vrk:n ikäisinä

Yhdistelmän isä Chief Curby Anything Goes on kolmevuotias Foxwarren-sukuinen uros. Sen isä on working jackrussell-rekisterissä oleva Foxwarren Tucker ja emä vahvasti keskieurooppalaista sukua edustava Candy von Valentino Rossi. Curbylla on yksi pentue Tsekissä ja siellä jälkeläisiä on jo pikkuhiljaa sytytelty riistalle hyvin tuloksin.

Curbylla on MyDogDNA-passi ja terve kaikilta tutkituilta osin (LOA, SCA, PLL, CAHY, JE). Luuston osalta se on A/A lonkkainen sekä 0/0 kyynärät. Selkää siltä ei ole kuvattu sillä muualla maailmassa ei niitä juuri tutkita miltään rodulta. Curbyn silmät ja polvet on tarkastettu terveeksi. Lisäksi se on kuulotestattu molemmin puolin kuulevaksi.

Curby on vahvahermoinen, ystävällinen ja tarvittaessa hyvinkin tomera. Metsästystilanteissa se toimii yhteistyössä ihmisen kanssa. Se on sitkeä, muttei tyhmä työskentelijä. Sillä on käyttöserti Unkarista sekä useita hyväksyttyjä tuloksia kettukokeista. Curbya käytetään lähinnä kettujahdissa, jossa se on hyvin otehakuinen. Curby on Kertun tapaan innokas uimari, joten pennuista on odotettavissa varsin tehokkaita uimareita.

Curby on 37cm korkea, helpost spannattavissa ja sen turkki on helppohoitoinen puolikarkea. Sillä on näyttelyistä rodun kasvattajatuomarilta erinomainen. Curby asuu laumassa itävaltalaisen kasvattajansa luona.