Pentue Miina + Blaser s. 12.4.2022

Pennut syntyivät 12.4.2022, viisi narttua ja yksi uros. Vapaana ylläoleva uros pentu, joka myydään vain harrastavaan kotiin. Pentue rekisteröidään Kennel Ketunkorven nimiin!

Yhteystiedot:
Ketunkorven / Sari Kulju
p. 0405112382
sanna.kulju@gmail.comBLASER SPOD BARANCATAMMENKOLON GUNILLA
36cm tricolor, broken
BAER: +/+
PLL, LOA, SCA, DM clear
JBD carrier
silmät ok, polvet 0/0 (7/2019)
lonkat A/A, kyynär 0/0
34cm, valkoinen-musta, broken

PLL, LOA, SCA, JBD clear
DM carrier
silmät ok, polvet 0/0 (6/2021)
selkä LTV1, SP0, VA0, lonkat A/A, kyynär 0/0
FI KVA-L, LUME1
näy SERT
kotisivut
FI KVA-L, FI KVA-M
näy EE, FI MVA

Tammenkolon Gunilla eli Miina on 6-vuotias monipuolinen harrastuskoira. Se valioitui helposti sekä keinoluolilta että luonnonluolilta. LUME-kokeissa saaliiksi saatiin molemmilla kerroilla supikoirat. Miina on myös Suomen ja Viron muotovalio, sekä VSP-käyttökoira/Paras narttu 2 vuoden 2018 erikoisnäyttelyssä. Sen kanssa harrastetaan luolametsästyksen ohella agilityä. Miina on innokas uimaan sekä jäljestämään (MEJÄ AVO1), eikä se jätä ajamatta sorkkaeläimiäkään. Se on melko kiihkeä ja dominoiva, mutta ystävällinen ja hyvähermoinen koira.

Miinalla on MyDogDNA-passi, ja se on terveeksi tutkittu (paitsi DM kantaja). Se on myös laajasti luustokuvattu sekä silmätarkastettu v 2021 terveeksi. Siltä puuttuu muutama P-hammas, muuten purenta on korrekti ja sen edellisessä pentueessa on kaikilla kaikki hampaat (+yksi purentavirhe). Säkäkorkeudeltaan Miina on näppärät 34cm ja turkiltaan helppohoitoinen puolikarkea.

Blaser Spod Barancan näin ensi kertaa livenä sen ollessa vain muutaman viikon ikäinen. Sen jälkeen olen seurannut sen uraa suurella mielenkiinnolla. Se on hyvähermoinen, vahvaluustoinen ja itsevarma uros. Pidän erittäin paljon sen ilmeestä sekä turkista värityksineen.

Blaser on Suomen käyttövalio keinoluolilta. Lisäksi sillä on LUME1 suoritettu ketulla. Se metsästää monipuolisesti sekä pinnalta että maan alta. Sille on ammuttu niin peuroja kuin pienpetoja. Näyttelyissä Blaser on käynyt SERTin arvoisesti.

Säkäkorkeudeltaan Blaser on 36cm, turkiltaan erittäin helppohoitoinen puolikarkea. Sillä on täydellinen saksipurenta (M3 puuttuu). Blaser on kuvattu kauttaaltaan terveeksi, testattu kuulevaksi sekä geenitestattu – se on muuten terve paitsi JBD:n osalta kantaja. Silmät ja polvet on tarkastettu terveeksi.

Pentueen sukutaulussa on metsästysvalioita neljänteen polveen saakka, ja se on tuottanut molemmin puolin toimivia luolakoiria Suomen oloihin. Pentue on linjattu kevyesti Cwn Annwfn C-pentueen kautta Kumenberg Aphaiaan ja Rushill Marciin (4+4). Sukutaulussa kursiivilla merkatut koirat ovat ei-rekisteröityjä working jack russelleita.

Blaserin vanhemmat ovat käytännön metsästyskoiria. Erityisesti Alf-isällä on metsästetty monipuolisesti pinnalta sorkkaeläimiä (villisika, peura, kauris). Se toimii toki myös maan alla, vaikka aloittikin luolakoiran uran vasta varttuneella iällä. Emä Gwen on ehdottomasti yksi mukavimmista parsoneista, jonka olen tavannut. Se on rauhallinen arjessa, mutta tehokas pienpedoilla maan alla. Sille on saatu lukemattomia pienpetoja sekä mm LUME1-tulos.

Miina isä Scott on 3/4 working jackrussell. Se on jättänyt erinomaisia luolakoiria ja olenkin tyytyväinen että se on niin vahvasti läsnä koirieni suvussa. Sen isä Doggie porskuttaa hyvissä voimissa vielä näin 15-vuotiaanakin. Emä Arwy puolestaan on käytännön metsästyskoira, joka on jättänyt useampaan pentueeseensa hyviä luolakoiria. Miinan emä Ansa on vielä 9-vuotiaanakin metsästyskäytössä. Se on osoittautunut vahvasti periyttäjäksi, jonka jokaisessa pentueessa on hyvin toimivia jälkeläisiä. Miinan suvusta Scott (isä), Arwy (isänemä), Ansa (emä), Toby (emänisä) ja Hertta (emänemä) on palkittu parsonyhdistyksen kultaisella käyttöjalostuspalkinnolla.

Blaserin kuvat K. Kalatova